تولید خودروهای X1 شرکت بی ام دبلیو از سال 2009 میلادی کلید خورد. از سال 2009 تا کنون 2 نسل از این کوچولوی باواریای عرضه شده است که نسل دوم آن در اوایل سال 2015 میلادی رو نمایی شد. این suv کوچک که پلت فرمی شبیه به x3 دارد و بر روی پلت فرم بی ام دبلیو سری 3 (e91 ) ساخته شده است. X1 کمی کوچکتر و مقرون به صرفه تر از بی ام دبلیو x3 است . بی ام دبلیو x1 فروش خوبی هم در سراسر جهان داشته است چرا که تا سال 2013 از این خودرو 500000 به فروش رسیده است. فضای داخلی کابین بهتر از نسل قبلی شده و این روز شدن در بخش های دیگر x1 از جمله سیستم AWD هوشمند ، بهبود طراحی شاسی را هم می توانیم ببینیم. نسل جدید از پیشرانه بهینه تری بر خوردار شده است که نسبت به نسل قبلی قدرت بیشتری دارد و آلایندگی کمتری هم دارد. در این کلاس از خودرو برای X1 می توان رقیبان سر سختی چون AUDI Q1 و MERCEDES GLA را نام برد. ب ام دبلیو X1 در 3 مدل 1.8 ، 2 و همچنین 2.8 در بازار داخلی عرضه میشود که مدل 18i از نوع دیفرانسیل عقب (با سامانه کنترل الکترونیکی (sDrive) و 2 مدل دیگر، مجهز به سامانه چهارچرخ متحرک هوشمند xDrive هستند. پیشرانه هر 3 مدل نیز از نوع 4 سیلندر توربوشارژ و دارای حجمی دقیق به ترتیب 1499 ، 1998 و 1998 سیسی است که همگی موفق به کسب استاندارد یورو 6 شدهاند. مدل 28 به عنوان قویترین نسخه X1 شناخته میشود که با وجود گیربکس 8 سرعته استپ ترونیک دارای 228 اسب بخار و حداگثر گشتاور 350 نیوتنی را دارد، که شتاب قابل توجه آن 6.5 ثانیه و حداکثر سرعت 250 کیلومتری را دارا است و مصرف سوخت ترکیبی 7.2 لیتر را دارد. هندلینگ و پایداری هر 3 مدل نیز به لطف سیستم تعلیق کارآمد، سیستم فرمانپذیری تطبیقی و همچنین سامانههای کنترل پایداری الکترونیکی، قابل تحسین است و البته این موضوع در مدلهای xDrive بهتر نمایان میشود. جالب اینجاست که از نظر خیلیها، سواری X1 نسبت به برادر بزرگتر خود یعنی X3 نرمتر و آرامتر است و لذت بیشتری را به راننده و سرنشینان القا میکند. همچنین وجود سیستم رانندگی ECO در X1 با ایجاد تغییر در روند تعویض دندهها و فعالکردن سیستم استارت / استاپ، مصرف سوخت را تا حد چشمگیری کاهش میدهد. از جمله تجهیزات و امکانات رفاهی X1 میتوان به کیسه هوای راننده ، سرنشین ، جانبی ، سیستم های ABS-EBD-ESP-TCS-BAS-ASR و کروز کنترل ، شیشه شور چراغ های جلو ، تنظیم برقی صندلیهای جلو با حافظه و گرمکن، تهویه مطبوع اتوماتیک دوگانه، گرمکن غربیلک فرمان (سفارشی) ، شیشههای عقب دودی، سیستم کمک پارک و دوربین دید عقب، سیستم استارت و ورود بدون کلید، پکیج نورپردازی داخلی و چراغهای زیر دستگیره بیرونی درب، سقف پانورامیک، نمایشگر مرکزی با قابلیت اتصال به اینترنت، نویگیشن، ورودی USB ،AUX و iPod و اتصال تلفن همراه و همچنین سیستم صوتی هارمن کاردون اشاره کرد که البته برخی از آنها سفارشی هستند..
طراحی خارجی
مشابه سایر خودروهای این کلاس، ابعاد فشردهی X1 قابلیت مانور فوقالعادهای در فضاهای تنگ و باریک به آن میبخشد و ساختار جعبهای شکل خودرو، بزرگترین فضای بار این کلاس را نصیبش کرده است. طراحی X1 همچنان دارای جزئیات زیبایی است از جمله خط برجستهای که در راستای جانبی بدنه و از درون دستگیرههای درب خودرو عبور کرده و به این بیامو یک فیزیک عضلانی بخشیده است. علاوه بر این، چراغهای LED سفارشی جلو با جزئیات جذاب برای این مدل در نظر گرفته شدهاند که همراه با گردش فرمان خودرو به اطراف چرخیده و گوشههای مسیر را در شب برای شما آشکار میکنند. به نظر میرسد که این کلاس مملو از خودروهای واگن بلند است تا گروهی از شاسیبلندهای واقعی، هر چند در این بین باید از لکسوس NX فاکتور گرفت که بلندترین، عریضتر و طویلترین خودروی این کلاس به شمار میآورد.
طراحی داخلی
یک کابین خوشساخت با پوشش چرمی باکیفیت، تریم چوبی زیبا، کنترلهای سرراست و صندلیهای جادار، بیامو X1 را به انتخابی هوشمندانه در این کلاس تبدیل کرده است. در نقطهی مقابل، راحتی نامناسب صندلیهای استاندارد، بخشهایی که برای کاهش قیمت کلی خودرو استفاده شدند و کمبود تجهیزات لوکس کلیدی از نقاط ضعف این مدل به شمار میآیند. طراحی داخلی X1 به دقت انجام شده و پوششهای باکیفیت در بسیاری از قسمتها به چشم میخورند.
تمرکز اصلی در چیدمان کابین X1 بر روی راننده معطوف بوده است. نمایشگر سیستم سرگرمی از وسط داشبورد جوانه زده و اندکی به سمت راننده چرخیده است تا زاویهی دید بهتری ایجاد کند. دکمههای سادهی رادیو و سیستم تهویهی مطبوع در قسمت میانی داشبورد و از بالا به پایین قرار گرفتهاند. موقعیت رانندگی X1 فوقالعاده است، هر چند تنظیمات غربیلک فرمان میتوانست بازهی حرکتی بیشتری را از هر دو منظر شیب و طول داشته باشد. خود فرمان با لبههای پهن و پوشش چرمی دور آن حس بسیار لوکسی را به شما منتقل میکند.
راحتی و فضای داخلی
صندلیهای استاندارد X1 محکم و باریک هستند و حمایت خوبی از سرنشینان خود نمیکنند. اما با استفاده از پکیج M Sport، صندلیهای اسپرت سفارشی به این مدل اضافه میشوند که بسیار راحت بوده و به خوبی سرنشینان خود را در بر میگیرند. قابلیت تنظیم برقی صندلیهای جلو به صورت استاندارد و امکان تنظیم برقی پشتی کمری در چهار جهت به صورت سفارشی در این مدل وجود دارد. به لطف سقف بلند این مدل، X1 بیشترین فضای سر را برای سرنشینان خود در این کلاس ارائه میکند؛ اگر چه فضای پای سرنشینان جلو دقیقاً مناسب به نظر میرسد و برای رانندگانی با پاهای بلند ممکن است لکسوس NX یا لینکلن MKC گزینههای راحتتری باشند چرا که هر کدام نزدیک به 1 متر فضای پا را در اختیار سرنشینان جلو قرار میدهند.
بی ام دبلیو در داخل کابین X1 محفظهها و بخشهای متنوعی برای قراردادن وسایل مختلف در نظر گرفته است که از جملهی آنها میتوان به هشت جالیوانی استاندارد در داخل کابین اشاره کرد، البته چهار مورد از آنها که در داخل پاکتهای درب خودرو تعبیه شدهاند، زاویهی عجیبی دارند و بهتر است برای بطریهای سرپوشیده مورد استفاده قرار بگیرند. علاوه بر این، X1 با حجم بار 764 لیتر، بزرگترین فضای بار این کلاس را در اختیار دارد که در صورت خواباندن ردیف دوم صندلیها، این فضا به 1670 لیتر افزایش مییابد که عددی تحسینبرانگیز است.
عملکرد و پیشرانهی خودرو
بیامو X1 تنها از یک پیشرانهی 2.0 لیتری توربوشارژری با حداکثر توان 228 اسب بخار در تمامی مدلهای خود استفاده میکند که در کنار یک گیربکس اتوماتیک هشت سرعته قرار گرفته است. این پیشرانه علیرغم ایجاد نیروی محرکهی قدرتمند، مصرف سوخت بهینهای هم دارد. مدلهای استاندارد X1 از محور محرک جلو استفاده میکنند و قابلیت سفارشی تمام چرخها محرک که در داخل کمپانی با نام xDrive شناخته میشود، برای این مدل در نظر گرفته شده است.
سیستم xDrive بیامو در حالت معمول بیشتر توان خروجی را به محور جلو منتقل میکند اما میتواند در سناریوهای خطرناک، حتی 100% توان خروجی را هم به محور عقب منتقل کند. براساس ارزیابیهای آژانس حفاظت از محیطزیست آمریکا (EPA)، مصرف سوخت ترکیبی X1 به ازای هر 100 کیلومتر رانندگی، 9 لیتر (10.2 لیتر در شهر/ 7.35 لیتر در بزرگراه) گزارش شده که قابلرقابت با بسیاری از خودروهای دیگر این کلاس است و تنها رقبایی مثل مرسدس بنز GLA250 و اینفینتی QX30 مصرف سوخت بهتری را به نمایش میگذارند.
تجربهی رانندگی
X1 یکی از پاسخگوترین خودروهای این کلاس در مقابل واکنشهای شما است و تمامی بخشها از جمله فرمان خودرو، پدال گاز یا پدال ترمز به سرعت در برابر فرمانهای راننده عکسالعمل نشان میدهند.
پیشرانه و گیربکس X1 ترکیبی منحصر به فرد را ایجاد کردند که در کمتر خودروی دیگری پیدا میشود و X1 همیشه در بهترین دندهی ممکن و با بالاترین قدرت حرکت میکند. مدل xDrive این خودرو صفر تا 97 کیلومتر بر ساعت را تنها در 6.3 ثانیه سپری میکند و با این حساب، میتواند به سرعت از چنگ سایر خودروهای این کلاس بگریزد. تنها مرسدس بنز GLA250 با زمان 6.1 ثانیه عملکرد بهتری را در این کلاس به ثبت رسانده است. تجربهی رانندگی X1 کمی سفت و سخت است و سیستم تعلیق خودرو نمیتواند بدترین ناهمواریهای جاده را سرکوب کند و از این حیث، X1 بیشتر شبیه به یک خودروی اسپرت به نظر میرسد تا یک شاسی بلند. علاوه بر این، فرمان الکتریکی خودرو بخش زیادی از حس رانندگی مهیج BMW را فیلتر میکند. با این همه، استحکام بدنهی خودرو در پیچها مثالزدنی است و X1 تند و تیزترین خودروی این کلاس به شمار میرود. این خودرو برای رسیدن به توقف کامل از سرعت 113 کیلومتر بر ساعت، طول خط ترمز 52 متر را به ثبت رسانده تا در بالای لیست این کلاس و زیر اینفینیتی QX30 با طول خط ترمز 49 متر جای بگیرد.
ایمنی خودرو
بیامو X1 در تستهای تصادف موسسهی ارزیابی ایمنی بزرگراههای آمریکا (IIHS) موفق شد تا در تمامی بخشهای اصلی به بالاترین امتیاز ممکن دست یابد و عنوان «انتخاب ایمنی برتر» را از سوی این موسسه دریافت کند. این خودرو به صورت استاندارد از امکاناتی مثل سیستم کنترل کشش و پایداری، ترمزهای دیسکی ضد قفل (ABS) همراه با خشککن اتوماتیک ترمزها، کیسههای هوای جانبی سرنشینان جلو، کیسههای هوای پردهای، کیسههای هوای زانویی سرنشینان جلو، محدودکنندههای فعال سر برای سرنشینان جلو و سیستم حفظ خودرو در سراشیبی برخوردار است. سیستم ارتباطات اضطراری BMW هم در این مدل حضور دارد و قابلیتهایی مثل هشدار اتوماتیک تصادف، ردیابی خودروی مسروقه و کمک به راننده در کشاندن خودرو به حاشیهی جاده را به X1 اضافه میکند.
جمعبندی
بیامو X1 به عنوان کوچکترین و ارزانترین خودروی شاسی بلند این کمپانی، همچنان شما را با راحتی کابین و فضای بار استثنایی خود شگفتزده میکند. این خودرو که در سال 2016 با یک بازطراحی کامل همراه بود، برای مدل 2017 تقریباً بدون تغییر باقی مانده است. X1 همچنان نام و نشان کیفیت BMW را در طراحی داخلی و خارجی خود حفظ کرده و علیرغم اینکه توان کمتری در مقایسه با گذشته دارد، همچنان از نظر شتاب و هندلینگ نسبت به بسیاری از خودروهای این کلاس بهتر است. اگر به دنبال خودرویی هستید که فاصلهی میان یک سدان کمارتفاع و یک SUV بلند را در نهایت زیبایی محو کرده باشد، بیامو X1 ارزش یک تجربهی رانندگی دارد.
تاريخ:
۱۳۹۶/۴/۲۱